آب آوردن زانو و علائم آن

به گزارش وبلاگ دلگرمی، زانو یکی از اجزای بدن انسان است که نقش بسیار مفیدی در انجام فعالیت های او دارد. اما مانند همه اعضای دیگر بدن باید از زانو محافظت کرد و مراقب بود تا فشار زیادی به آن وارد نشود.

آب آوردن زانو و علائم آن زانو یکی از اجزای بدن انسان است که نقش بسیار مفیدی در انجام فعالیت های او دارد. اما مانند همه اعضای دیگر بدن باید از زانو محافظت کرد و مراقب بود تا فشار زیادی به آن وارد نشود. یکی از مسائل مربوط به زانو آب آوردن زانو است که می تواند به دلایل متفاوتی بروز نموده و علائم متفاوتی داشته باشد. در این مقاله شما را با آب آوردن زانو و مسائل مربوط به درمان و پیشگیری از آن آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.

آب آوردن زانو چیست؟

همانطور که می دانید مفاصل برای انجام حرکات خود احتیاج به یک روان نماینده دارند تا هم بتوانند به راحتی حرکت نمایند و هم از ساییدگی هنگام حرکت جلوگیری شود. برای این منظور در همه انسان ها و در همه مفاصل مقداری مایع وجود دارد. اما آب آوردن زانو چیست؟

آب آوردن زانو به شرایطی گفته می شود که در آن در یک مفصل بیش از حد مایع جمع شود. به این شرایط تورم زانو یا آب آوردن زانو می گویند. در واقع زمانی که به زانو آسیب وارد شود، بدن احساس خطر نموده و برای محافظت از خود با فراوری مایعات بیشتر واکنش طبیعی نشان می دهد؛ در بعضی مواقع این مایع بیش از حد فراوری می شود. مواد تشکیل دهنده این مایع، گلبول های قرمز، گلبول های سفید، مواد شیمیایی ترشح شده از گلبول های سفید و مواد لغزنده طبیعی ترشح شده از سلول های غلاف مفصل هستند.

نشانه های مربوط به آب آوردن زانو

1- در اغلب اوقات معمولا آب آوردن زانو یکی از زانوها را درگیر می نماید و این زانو از زانوی دیگر سنگین تر شده و در محل مفصل زانو سنگینی احساس می شود.

2- در محل مفصل تورم ایجاد می شود.

3- در اطراف کشکک زانو قرمزی دیده می شود.

4- زانویی که دچار آب آوردگی شده است از زانوی دیگر گرم تر است.

5- در مفصلی که آب آورده است احساس سفتی شده و در حرکت دادن و خم و راست کردن آن مشکل ایجاد می شود.

6- درد در زانو احساس می شود، به خصوص هنگامی که فشار زیادی را تحمل کند.

7- در راه رفتن یا انجام فعالیت های روزانه مشکل ایجاد می شود.

علت آب آوردن زانو

آب آوردن زانو می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از جمله این دلایل عبارتند از:

1- زمانی که از زانو بیش از حد استفاده و زانو دچار آسیب مکرر شود.

2- پاره شدن رباط یا منیسک هم می تواند از دلایل آب آوردن زانو باشد.

3- وقتی که استخوان شکسته می شود محتمل است آب بیشتری در مفاصل جمع شوند.

4- افرادی که به آرتروز زانو و بعلاوه التهاب مفصل مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر آب آوردن زانو هستند.

5- بروز عفونت باکتریایی می تواند باعث این عارضه شود.

6- از دلایل دیگر ابتلا به نقرس یا نقرس کاذب است.

7- علت دیگر می تواند وجود کیست ها یا تومورها باشد.

راه های درمان آب آوردن زانو

روش درمان به عامل به وجود آورنده آن بستگی دارد.

اولین قدم در درمان استراحت است.

استفاده از یخ و گذاشتن آن بر روی زانو می تواند اثرگذار باشد.

مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی هم از درمان های اولیه است.

می توانید از زانوبند یا بریس های محافظ بهره ببرید که از آسیب وارد آمدن به زانو جلوگیری می نمایند. این محافظ ها بدون اینکه تاثیری در حرکت مفصل زانو داشته باشند از وقوع آسیب به زانو جلوگیری نموده و یا شدت این آسیب ها را کاهش می دهند. بستن زانویی که آب آورده است با استفاده از یک باند کشی، فشار در ناحیه بیرون سلول ها را بالا می برد و در پی آن فشار در فضای بین سلولی هم به صورت مصنوعی بالا برده می رود؛ این فشار می تواند بر فشار موجود در داخل سلول ها غلبه کند. با بالا رفتن فشار بین سلولی نسبت به فشار درون سلولی جهت شیب فشار عوض شده و جمع شدن آب در مفصل زانو متوقف می شود.

ورزش هایی وجود دارند که بدون وارد آوردن درد یا ایجاد التهاب، به بهبود عملکرد مفصل زانو یاری می نمایند. از جمله این ورزش ها می توان به شنا، حرکات کششی و ورزش های تقویتی اشاره نمود. دقت کنید که نوع ورزش و تمرینات ورزشی به اندازه آسیب دیدگی زانو و علت آن و عوامل دیگر بستگی دارد. شما برای استفاده از این روش حتما بایستی با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید.

در صورتی که با علائم شدید آب آوردن زانو روبرو شده باشید و سایر روش های درمانی برایتان نتیجه بخش نبود، می توانید از تزریق کورتیکواستروئید بهره ببرید. این داروها با داشتن استروئید می توانند التهاب را کاهش دهند.

می توان از اوزون تراپی هم استفاده کرد. در این روش، ترکیبی از چند ماده از جمله داروهای ضد التهاب، پروکائین، ویتامین ها ، داروهای هومئوپاتیک، گاز اوزون/اکسیژن و مواد معدنی را به درون زانو و در داخل مفصل آسیب دیده و قسمت های اطراف آن که در آنها درد احساس می شود، تزریق می نمایند.

یکی دیگر از روش های درمان، روش آسپیراسیون است. در این روش آبی که در داخل مفصل زانو تجمع پیدا نموده است از طریق یک سرنگ و با یاری پزشک تخلیه و به بیرون کشیده می شود. قابل ذکر است که پس از مدتی در بعضی موارد زانو مجددا آب می آورد.

گاهی برای درمان آب آوردن زانو از جراحی استفاده می شود. جراحی برای این منظور دو روش دارد. روش آرتروسکوپی که در آن پزشک با یاری آرتروسکوپ (نوعی دوربین که بر روی میله ای انعطاف پذیر قرار گرفته است) فضای داخلی زانو را به طور کامل مشاهده نموده و به ترمیم منطقه ها آسیب دیده می پردازد. روش دیگر تعویض مفصل زانو است. در صورتی که مفصل زانو تحمل وزن بدن را نداشته باشد ، از این روش استفاده شده و مفصل تعویض می شود.

پیشگیری از آب آوردن زانو

1- وزن خود را همیشه متعادل نگه دارید. افزایش وزن و چاقی می تواند فشار زیادی را به زانو وارد آورد.

2- برای جلوگیری از صدمه زدن به زانو از انجام حرکات ناگهانی بپرهیزید.

3- ورزش هایی انجام دهید که فشاری به زانو وارد نمی نمایند از جمله شنا، بیس بال، اسکیت، اسکی.

4- از انجام تمرینات و ورزش هایی که بیش از توان و ظرفیت زانوهای شماست، اجتناب کنید، مانند دویدن، بسکتبال، والیبال و …

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "آب آوردن زانو و علائم آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب آوردن زانو و علائم آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید