چگونه به کتاب خواندن عادت کنیم؟

به گزارش وبلاگ دلگرمی، خبرنگاران - طلوع حقیقت: در دنیایی که هرروزه پیشرفت در زمینه های علمی و فرهنگی با سرعت بالایی رخ می دهد اهمیت مطالعه نیز افزایش می یابد. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما قابل قبول نیست و به همین علت هم باید با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کوشید تا اندازه مطالعه را افزایش داد. در این مطلب تصمیم داریم به شما بگوییم که چگونه می توان به کتاب خواندن عادت کرد.

چگونه به کتاب خواندن عادت کنیم؟

عادت به مطالعه کتاب

احتمالاً تا به حال با این حقیقت و واقعیت رو به رو شده اید که کسانی که اهل مطالعه هستند آن را تبدیل به عادت کرده و خیلی کم پیش می آید که از آن فاصله بگیرند. این در حالی است که خیلی از افراد یا هیچ علاقه ای به مطالعه نداشته و یا نمی توانند آن را برای خودشان تبدیل به یک عادت نمایند. این یعنی به محض اینکه کتابی را در دست می گیرند می خواهند به هر بهانه ای که شده از آن فرار کرده و به سراغ کار دیگری بروند.

قبل از هرچیز باید این را دانست که گاهی تاثیرات مطالعه کتاب و رشد فکری ناشی از آن در درازمدت نمایان شده و در شخصیت فرد رخنه خواهد نمود. علاوه بر این بدیهی است که مطالعه می تواند تاثیر بالایی در افزایش اعتماد به نفس داشته و شخصیت شما را کامل تر نماید.

از علاقه خود باخبر شوید

در وهله اول شما باید به سراغ موضوع و زمینه ای بروید که به آن علاقه دارید. علاقه می تواند بهانه خوبی برای آغاز مطالعه یک کتاب باشد، بنابراین با آنالیز روحیات خود و همین طور زمینه های کتاب ها به سراغ موضوع مناسبی بروید و دست به کار شوید. برای مثال معمولاً توصیه می گردد که از یک رمان روان و ساده با داستانی مجذوب کننده آغاز کنید. در این صورت شما رغبت بسیاری دارید تا از انتهای داستان باخبر شوید، زبان راحت و روان داستان نیز به یاری شما خواهد آمد.

ممکن است شما از یک نویسنده، فیلسوف و یا شاعری به علت طرز فکر، مهارت نویسندگی و یا هر چیز دیگری خوشتان بیاید. این برترین فرصت است که به سراغ آثار و کتاب های آن فرد رفته و خود را به مطالعه آن کتاب ها سرگرم کنید. یادتان باشد که منظور ما هر کتابی نیست! این یعنی بهتر است از کتاب های خوب آغاز کنید، کتاب هایی که بتوانند حس خوبی را در شما ایجاد نموده و فکر شما را رشد دهند.

بعد از مطالعه چند کتاب مجذوب کننده که به آن ها علاقه داشته اید کم کم به مطالعه عادت خواهید کرد. در این شرایط اگر کتابی نخوانید قطعاً جای خالی مطالعه را در ساعات شبانه روز خود احساس خواهید کرد، بنابراین در پی آن تصمیم خواهید گرفت که به سراغ کتاب جدیدی بروید و مطالعه را از سر بگیرید. حالا زمان آن می رسد که به زمینه ها و موضوعات مختلف دیگری برای مطالعه نیز سری بزنید. یادتان باشد که فکر شما باید به مطالعه عادت کند.

برنامه ریزی داشته باشید

اگر باوجودی که خیلی اهل مطالعه نیستید، تصمیم دارید که آن را برای خودتان به عادت تبدیل کنید باید یک الگوی متعادل در نظر داشته باشید. یادتان باشد که افراط و تفریط تمامی برنامه هایی که دارید را بر هم خواهد زد. بهتر است برای مطالعه برنامه ریزی داشته باشید و زمانی را به خواندن کتاب هایتان اختصاص دهید. برای مثال می توانید زمانی را بعد از صبحانه یا قبل از خواب تعیین کرده و مشغول مطالعه شوید. این زمان می تواند در ابتدا حتی از 10 دقیقه نیز آغاز گردد. بعد از گذشت مدتی می توانید این زمان را کم کم افزایش داده و فکر خود را به مطالعه بیشتر عادت دهید.

کتاب های خود را ارتقا دهید

وقتی کم کم از نظر فکری به مطالعه عادت کردید وقت آن می رسد که کتاب های خود را ارتقا دهید. به سراغ موضوعات رشدیافته تر و مفاهیم بهتر و کامل تر بروید. بعد از مطالعه بیشتر قطعاً انتظار مطالعه کتاب های بهتر و بهتری را از خود خواهید داشت.

برای این کار می توانید فهرستی از برترین کتاب ها تهیه کنید. هرجایی که نام کتاب خوبی را می شنوید یا با آن روبه رو می شوید آن را یادداشت نمایید تا بعد ها سر فرصت به سراغشان بروید. این کار به شما یاری می نماید که انگیزه بالایی برای مطالعه هرکدام از آن ها پیدا کنید.

به کتابخانه و کتاب فروشی ها سر بزنید

وقتی در میان قفسه های کتابی که در کتاب فروشی ها و یا کتابخانه ها هستند می چرخید و گشت می زنید به طور ناخودآگاه به آن ها گرایش بیشتری پیدا خواهید کرد. این یعنی کم کم به محیط کتابخانه عادت کرده و از اینکه زمان خود را در میان کتاب ها سپری کنید لذت خواهید برد.

انرژی مثبتی که از کتاب ها ساطع می گردد شما را ترغیب خواهد نمود تا کتابی در دست بگیرید و آن را مطالعه نمایید. یادتان باشد که حتماً لازم نیست هزینه های بالایی برای تهیه یک کتاب پرداخت کنید. شما می توانید کتابی از کتابخانه امانت بگیرید و به مطالعه آن بپردازید.

همواره یک کتاب همراه خود داشته باشید

اگر همواره کتابی جیبی همراه خود داشته باشید می توانید از زمان های بلااستفاده شبانه روز خود برترین بهره را بگیرید. این دقیقاً کلیدی طلایی برای عادت به مطالعه است. برای مثال تصور کنید که در اتوبوس و یا مترو نشسته اید و قرار است دقایق و یا ساعت هایی را در آن ها سپری کنید. چه بهتر که کتابی داشته باشید و برترین استفاده را از این زمان ببرید.

با افراد اهل مطالعه نشست و برخاست داشته باشید

قطعاً تا به حال برایتان پیش آمده که با فردی اهل مطالعه و عاشق کتاب به مصاحبه بنشینید. وقتی می بینید که این افراد با چه عشقی از کتاب هایشان صحبت می نمایند ترغیب می شوید که زمان مطالعه شبانه روزی خود را اقزایش دهید.

شما می توانید با مشورت این افراد برترین کتاب ها را تهیه کرده و شیوه مطالعه خود را ارتقا دهید. تحلیل کتاب ها به وسیله کسانی که آن ها را به خوبی مطالعه کرده اند نیز مزیتی است که از این همنشینی نصیبتان خواهد شد.

کتاب های صوتی را از یاد نبرید

اگر وقت کافی برای مطالعه کتاب ندارید و دنبال بهانه ای هستید تا آن را پشت گوش بیندازید خیالتان راحت باشد که راه دیگری نیز پیش رویتان قرار گرفته است. می توانید به سراغ کدر دنیایی که هرروزه پیشرفت در زمینه های علمی و فرهنگی با سرعت بالایی رخ می دهد اهمیت مطالعه نیز افزایش می یابد. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور ما قابل قبول نیست و به همین علت هم باید با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کوشید بیشتر تا مقدار مطالعه را افزایش داد. در این مطلب تصمیم داریم به شما بگوییم که چگونه می توان به کتاب خواندن عادت کرد.

پ

منبع: برترین ها

به "چگونه به کتاب خواندن عادت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه به کتاب خواندن عادت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید