یک کاسه سالاد بکاریم!
به گزارش وبلاگ دلگرمی، دوست دارید محتویات کاسه سالادتان را خودتان پرورش دهید؟ فضایتان کم است؟ کمبود فضا نباید مانع پرورش دادن گیاهان بشود. اگر با من موافقید پس دست به کار شوید!
چقدر سرگرم نماینده و هیجان انگیز است اگر قسمتی از غذایی که می خورید از باغچه خودتان آمده باشد! اما حتی جایی برای نگهداری از گلدان را هم ندارید؟ بیشتر شهر نشینان این مشکل را دارند. اما کمبود فضا نمی تواند جلوی شما را بگیرد.
شما می توانید یک کاسه سالاد بسازید و تمام فضایی که نیاز دارید به میزان یک کاسه کوچک خواهد بود! لبه پنجره، یک بالکن کوچک یا هر فضای اندک دیگری که میزانی هم آفتاب داشته باشد.
1- انتخاب گلدان
گلدانی تهیه کنید که به میزان یک کاسه با دهانه بزرگ باشد. می توانید از باکس های پنجره ای مستطیل شکل هم بهره ببرید. عمق گلدان تان باید حداقل 15 تا 20 سانتی متر باشد. سبزیجات در گلدان های کم عمق هم به خوبی رشد می نمایند.
2- خاک
خاک فاکتور بسیار مهمی است. میزانی خاک گلدان نرم و با زهکشی خوب تهیه کنید. حتی می توانید ترکیب خاکی مخصوص خود را درست کنید. توجه داشته باشید بعضی از خاک های گلدان فاقد مواد مغذی اند و یا مواد مغذی آنها کم است در نتیجه باید کوددهی شوند.
3- چه گیاهانی بکاریم؟
می توانید کاهو بکارید! اما اول باید انتخاب کنید کدام مدل از کاهو را دوست دارید. کاهو فرانسوی، کاهو ساده، کاهو چینی و … . سبزیجات دیگری که می توانید پرورش دهید اسفناج، برگ چغندر، گیاه خردل، کلم چینی (بوک چویی) و حتی پیازچه هستند.
در کاسه دیگری برای طعم دار کردن سالادتان سبزیجات مورد علاقه تان مثل جعفری، نعنا، گشنیز و … بکارید.
چون شما فقط می خواهید میزان کمی سبزیجات بکارید، لازم نیست کاشت را از مرحله دانه آغاز کنید. می توانید نشا های آماده سبزی ها را بخرید.
4- جای دادن و آبیاری
گلدان تان را در نقطه ای پرنور از خانه، که حداقل چند ساعت (5 ساعت) آفتاب مستقیم دارد قرار دهید. خاک را مرطوب، و نه خیس، نگه دارید. نیازی نیست گلدان را هر روز آبیاری کنید. قبل از آبیاری خاک گلدان را با انگشت لمس کنید و در صورت کم بودن رطوبت آبیاری انجام دهید.
5- کود دهی
سبزیجات برگی نیاز به کودی دارند که درصد نیتروژن بالایی داشته باشد. نیتروژن باعت رشد رویشی و افزایش و بزرگ شدن شاخ و برگ گیاهان می گردد.
می توانید در هنگام کاشت کودهای پوسیده یا کمپوست به خاک اضافه کنید. استفاده از کمپوست چای هم فکر خوبی است. کودهای شیمیایی حاوی مخلوط عناصر هم به رشد و شادابی گیاهان شما یاری می نمایند. از این کودها هر 8 تا 10 روز یک بار بهره ببرید.
6- خاتمه برداشت!
برداشت گیاهان ظرف سالاد خوشمزه تان را از 30 الی 40 روز بعد از کاشت آغاز کنید. هر زمانی که نیاز به سبزیجات داشتید به راحتی چند برگ از گیاهان تان جدا کنید و اجازه دهید بقیه گیاه در گلدان به رشدش ادامه دهد. اگر مصرف سبزیجات تان بالاست، چند ظرف سبزی بکارید و هر وقت یکی از ظرف های سبزی تان رو به تمام شدن رفت ظرف دیگری بکارید و همواره از سبزیجات تازه کاشت خودتان بهره ببرید.
اگر بلافاصله بعد از خواندن این متن دست به کار شوید و آغاز کنید، 30 روز دیگر با ظرف سالادتان در حال خواندن پست های ما هستید!
منبع: فوت و فن