طرز تهیه ته چین فیروزکوهی با دستور پخت متفاوت
به گزارش وبلاگ دلگرمی، ته چین فیروزکوهی شما را شگفت زده خواهد نمود. البته همواره غذای ته چین لذیذ بوده و از دیگر غذاها مجزا است. اما این ته چین با بقیه همنوعان خود فرق دارد. این ته چین را با نام ته چین گرمساری نیز می شناسند و در گرمسار و در دماوند هواداران بسیار زیادی دارد. البته این غذا با ته چین زعفرانی تفاوت های زیادی دارد که آن هم به علت وجود مواد اولیه متفاوت تر از ته چین زعفرانی است. در ادامه با ما باشید تا طرز تهیه ته چین فیروزکوهی را به شما آموزش دهیم.

ته چین فیروزکوهی | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 ساعت |
مقدار سختی | میانه |
100 گرم ته چین | 245 کیلو کالری |
ته چین فیروزکوهی اصیل
هیچ تفاوتی ندارد که شما تصمیم گرفته باشید ته چین اسفناج آماده کنید یا ته چین فیروزکوهی! درهرحال نام ته چین که به میان می آید دیگر نمی توان غذایی را با آن هم تراز دانست. خصوصا که این ته چین را با زیره و شوید در کنار دارچین آماده می نمایند که طعم بسیار متفاوتی دارد. البته در این غذا از آلو قیسی و البته کمی لواشک ترش نیز استفاده می گردد که می تواند یک مجموعه بی نظیر از طعم های مختلف را به شما ارائه کند. این غذا خوش رنگ و لعاب و به شدت لذیذ است. ما در ادامه مرحله به مرحله این طرز تهیه را برای شما شرح خواهیم داد.
مواد اولیه برای ته چین فیروزکوهی
مواد اولیه را باید یک روز زودتر آماده کنید تا در زمان طبخ همه چیز در دسترس شما باشد.
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
برنج | 2 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آلو قیسی یا لواشک ترش | به میزان لازم |
شوید خشک | به مقدار لازم |
چوب دارچین | یک تکه |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زیره ساییده شده سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه ته چین فیروزکوهی لذیذ
در ادامه با طرز تهیه این غذای اصیل تهران گام به گام ما را همراهی کنید.
- مرحله اول: در مرحله اول از این طرز تهیه غذای محلی طهران در ابتدا برنج را شسته و خیس کنید. سپس پیاز را پوست گرفته و شست وشو دهید. بعد از آن پیاز باید به صورت ریز و نگینی خرد گردد.
- مرحله دوم: حالا یک تابه مناسب انتخاب نموده و آن را بر روی حرارت قرار دهید. سپس در آن کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن تابه و روغن، پیاز را به تابه اضافه کنید.
- مرحله سوم: بعد از اینکه پیاز کمی تفت خورد، حالا چوب دارچین و رب گوجه فرنگی را نیز به این ترکیب اضافه نموده و در ادامه فلفل و زردچوبه را نیز به مواد اولیه درون تابه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: تا زمان تفت خوردن پیاز، ادویه و رب گوجه فرنگی، به سراغ گوشت ها بروید. بهتر است گوشت را از قسمت های چرب انتخاب کنید. گوشت را تکه تکه نموده و به پیاز و رب گوجه فرنگی و ادویه جات خود اضافه کنید. بعد از آن هم به این ترکیب تقریباً 3 پیمانه الی 4 پیمانه آب اضافه نموده و درب ظرف را ببندید. حالا اجازه دهید که گوشت شما به مدت زمان 1 ساعت الی 2 ساعت کاملا پخته و نرم گردد. پخته شدن کامل گوشت، طعم ته چین فیروزکهی را بهتر خواهد نمود.
- مرحله پنجم: در گام بعد از این طرز تهیه غذای سنتی طهرون حالا نوبت آن است که برنج را آماده کنید. یک قابلمه مناسب انتخاب نموده آن را روی حرارت قرار دهید. درون آن با در نظر گرفتن حجم برنج به مقدار 3 پیمانه الی 4 پیمانه آب بریزید.
- مرحله ششم: بعد از به جوش آمدن آب، حالا زمان آن است که برنج را که از قبل خیس نموده اید به همراه کمی روغن و نمک به آب در حال جوشیدن اضافه کنید. اجازه بدهید که برنج شما نیم پخت گردد.
- مرحله هفتم: بعد از نیمه پخت شدن برنج، حالا شوید خشک را با برنج ترکیب کنید. حالا بعد از اینکه برنج شما به خوبی جوش خورده و پخت اولیه را انجام داد، درست مانند طرز تهیه ته چین مرغ ، برنج را به همراه شوید آبکش کنید.
- مرحله هشتم: بعد از آبکش کردن برنج، در کف قابلمه ای که برای طبخ این ته چین در نظر گرفته اید، کمی روغن بریزید و کمی نمک و زردچوبه را نیز با روغن ترکیب کنید.
- مرحله نهم: ته دیگ مورد نظر شما می تواند کاملاً انتخابی و با در نظر گرفتن ذائقه شما باشد. سیب زمینی و یا نان گزینه های خوبی هستند. بعد از قرار دادن سیب زمینی یا نان در کف قابلمه حالا با یک کفگیر برنج را بر سطح کف قابلمه بریزید.
- مرحله دهم: سطح روی ته دیگ شما باید کاملاً با برنج پوشیده گردد. در این مدت زمان مایه گوشتی شما نیز کاملاً آماده است. این مایه را نیز که حاوی تکه های گوشت، پیاز، ادویه جات و رب گوجه فرنگی است به شکل یک لایه بر سطح برنج بچینید.
- مرحله یازدهم: مجددا بر روی آن برنج بریزید. این کار را تا سرانجام یافتن مواد گوشتی و برنج ادامه دهید. در نهایت بر روی لایه آخر برای خوش طعم تر شدن غذا، تکه های لواشک ترش یا برگه های قیسی را قرار دهید.
- مرحله دوازدهم: بعد از آن از طریق پشت کفگیر یا قاشق، سطح غذا را فشرده کنید. سپس حرارت شعله را بر روی درجه کم تنظیم نموده و روی سطح نهایی برنج نیز میزانی از ترکیب روغن و آب بریزید.
- مرحله سیزدهم: حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید که ته چین در مدت زمان 45 دقیقه تا 1 ساعت به خوبی دم کشیده و آماده گردد. در نهایت بعد از این مدت زمان این ته چین شما درست مانند طرز تهیه ته چین گوشت ، کاملاً قالبی از ظرف خارج شده و آماده سرو خواهد شد.
نکته مهم و کلیدی طرز تهیه ته چین فیروزکوهی
در این قسمت یک نسخه نهایی برای زیباتر شدن غذا را به شما گوشزد خواهیم کرد.
- بد نیست که برای تزیین ته چین از کمی خلال بادام، خلال پسته، زعفران دم نموده، کشمش و زرشک بهره ببرید. یعنی در زمان سرو، ته چین لذیذ خود را با این مواد تزیین کنید.
ته چین فیروزکوهی مناسب برای تمام مهمانی ها
در این مطلب طرز تهیه ته چین فیروزکوهی را برای شما شرح دادیم. این غذا مانند ته چین بادمجان مراحل و مواد اولیه خاص خود را دارد، اما در سرانجام شما با یک وعده غذایی متفاوت و لذیذ روبرو هستید. طعم این ته چین با تمام ته چین هایی که تا به امروز نوش جان نموده اید، فرق دارد. تضاد و تناقض میان طعم ها در این ته چین بیداد می نماید. شاید یکی از هزاران علت پرطرفدار بودن این غذا نیز همین تفاوت و دوگانگی میان مزه ها باشد. پس پیشنهاد می کنیم طرز تهیه ته چین را کامل یاد بگیرید و آن را برای خود و خانواده تان تهیه کنید.
در سرانجام، نباید فراموش کنید که برای تهیه غذاهای تهرانی، ایرانی و هر نوع غذای دیگری، می توانید از وبلاگ دلگرمی یاری بگیرید. به این منظور، کافی است سفارش خود را در قسمت سفارش انلاین غذا تهران ثبت نموده و غذای خود را درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید.
منبع: اسنپ فود