معرفی انواع ترشی ، چند ترشی ایرانی و خارجی معروف را بشناسید!
به گزارش وبلاگ دلگرمی، ترشی یکی از چاشنی های بسیار محبوب و پرطرفدار در کنار بسیاری از غذاهای ایرانی است. ترشی در کشور ما ایران دارای انواع طعم های مختلفی است اما نکتۀ ای که بسیار با اهمیت است شناخت ترشی های دیگر کشور ها است. بسیاری از ما فکر می کنیم شکل های ترشی تنها محدود به ترشی هایی است که ما در کشورمان ایران داریم اما این طور نیست. در تمامی کشور های دنیا شکل هایی از ترشی وجود دارد که شاید ما حتی نام آن ها را هم نشنیده باشیم. ما در این مقاله سعی داریم به معرفی بعضی از معروف ترین ترشی های دیگر کشور ها در کنار ترشی های کمتر دیده شدۀ کشورمان بپردازیم. تا سرانجام این مقاله با ما همراه باشید.
ترشی خیار ریز خاردار (CORNICHON)
ترشی خیار ریز خاردار یکی مشهور ترین انواع ترشی ها در کشور فرانسه است. این ترشی به وسیلۀ خیاری برجسته و کوچک درست می گردد. این ترشی ترکیبی از خیار مخصوص گفته شده و گیاهانی از جمله ترخون، میخک، پیاز، سیر و مقداری شوید خشک است.
طرز تهیه ترشی خیار ریز خاردار
ابتدا خیارها را به شکل حلقه ای یا به صورت درسته کمی سوراخ نموده و بعد با گیاهانی که در قسمت بالا نام بردیم داخل ظرفی پر از سرکه و نمک می ریزیم. باید دقت داشته باشید که مقداری نمک هم داخل ظرف ریخته و کمی با سرکه سبزی ها را هم می زنید.
سبزی ها گفته شده باید قبل از ترکیب شدن با سرکه و خیار به خوبی خرد و خشک شده باشند. بعد از تمامی کارهای گفته شده باید محلول خیار و سرکه به همراه سبزی ها را داخل یک ظرف در بسته قرار دهید و بعد داخل یخچال به مدت 2 هفته بگذارید. این زمان برای جا افتادن ترشی خیار ضروری است. بعد از 2 هفته ترشی خیار شما آماده است.
ترشی آلمانی کلم یا (SAUERKRAUT)
این ترشی را می توان به عنوان یک غذای سنتی در آلمان هم در نظر گرفت اما ماهیت آن به واقع یک چاشنی و شکلی از ترشی است که در کنار دیگر غذاها می توان آن را سرو کرد. این ترشی با نوعی از کلم برگ ترش درست می گردد که مخصوص به کشور آلمان است. برای درست کردن این ترشی کلم برگ ترش باید از مواد اولیۀ زیر استفاده کرد.
- کلم برگ ترش آلمانی
- آب و نمک به مقدار لازم
- سرکۀ برنج
میوۀ ارس این میوه یک گونۀ خاص از میوه هایی است که در کشور آلمان کشت می گردد این میوه به عنوان طعم دهنده در ترشی استفاده می گردد.
برای درست کردن این ترشی باید کلم برگ ها را داخل قابلمه ای ریخته و آن ها را با دمای کم به همراه نمک و آب بپزیم. بعد از پختن کلم برگ ها آن ها را سرد نموده و خرد می کنیم. بعد میوۀ گفته شده را خرد نموده و به صورت نگینی داخل ظرفی همراه با سرکۀ برنج می ریزیم حالا وقت آن است که کلم برگ های پخته شده و خرد شده را داخل ظرف میوه و سرکه قرار داده و بعد در آن را ببندیم.
این ترشی بعد از حدود 10 روز آمادۀ مصرف است. در کشور آلمانی این ترشی را با گوشت سرخ شده یا سیب زمینی سرو می نمایند. شما می توانید قبل از بستن در ظرف مقداری هم فلفل قرمز به آن اضافه نموده تا طعم آن را کمی تند تر کنید.
ترشی کیمچی
کیمچی یکی از قدیمی ترین چاشنی های غذایی در کره جنوبی است. این ترشی چنان قدمتی در کره جنوبی دارد که از فرهنگ غذایی این کشور جدا شدنی نیست. مقدار محبوبیت و قدمت این ترشی در کشور کره جنوبی به قدری زیاد است که این چاشنی و غذای اصیل به عنوان یک غذای ملی در این کشور در نظر گرفته شده است.
این ترشی از کلم تخمیر شدۀ تند در سال 1700 میلادی درست شد. این ترشی کلم از سه عنصر اصلی و تند درست می گردد. ترشی کیمچی یکی از متداول ترین مواد غذایی و چاشنی بیشتر غذاهای کره ای به شمار میرود. این ترشی از کام ناپا، سیر تازه و فلفل تند درست شده است. مصرف این ترشی به صورت کلی برای هر شخص در کره جنوبی سالی 18 کیلو گرم است که این خود موضوعی مجذوب کننده و جالب در خصوص توجه کره ای ها به این ترشی است. در کره جنوبی این ترشی را بیشتر با برنج تفت داده شده سرو می نمایند.
ترشی ژاپنی به نام (KYURI ZUKE)
این ترشی ژاپنی به ترشی زنجبیل هم در این کشور معروفیت دارد. این ترشی را باید از مشهور ترین و محبوب ترین ترشی های این کشور در نظر گرفت. کشور ژاپن ترشی های بسیار زیاد و متنوعی دارد اما این ترشی از دیگر شکل های ترشی در این کشور محبوب تر است. ترشی زنجبیل ژاپنی یک ترشی بسیار شور و پر مصرف است که در کنار برنج ها سنتی این کشور سرو می گردد. این ترشی با موادی چون خیار ژاپنی، زنجبیل، ادویۀ مخصوص ترشی زنجبیل و کمی زنجبیل درست می گردد. این ترشی بسیار شور است و برای کسانی که علاقه ای به مزه های شور ندارند توصیه نمی گردد.
ترشی لیمو یک ترشی بسیار محبوب مراکشی
این ترشی مراکشی از لیموی تازه درست می گردد و در سبد غذایی مردم مراکش بسیار دیده می گردد. برای درست کردن این ترشی باید لیمو های تازه را به صورت نگینی خرد نموده و بعد آب لیمو، نمک و آب را به آن اضافه کنیم. بعضی از دیگر دستور های تهیه این ترشی وجود دارد که به آن مقداری از ادویه های سنتی مراکش هم اضافه می نمایند.
چیزی که باعث ایجاد طعم خاص این ترشی می گردد پوست لیموهایی است که از گوشت آن جدا نشده در حقیقت مزۀ خاص این ترشی به سبب مخلوط شدن عصارۀ لیمو با پوست آن است که با نمک طعمی خاص و منحصر به فرد ایجاد می نماید. این ترشی را در کنار ماهی های کباب شده یا گوشت های کبابی در مراکش سرو می نمایند.
ترشی انبه محصول کشور هند
ترشی انبه یکی از ترشی های منطقه ها آسیای جنوبی است و محدود به کشور هند نیست. این ترشی به عنوان یک چاشنی شناخته شده در این منطقه ها مخصوصاً هند در نظر گرفته می گردد. یکی از نکاتی که طرز تهیه این ترشی را با دیگر ترشی ها در تمامی کشورهای دنیا متفاوت می نماید مواد اصلی آن است. بیشتر ترشی ها در دنیا با موادی چون آب یا سرکه درست می شوند اما در این ترشی مادۀ اصلی روغن است. این موضوع خود باعث شکل و طعم خاص این ترشی شده است. برای درست کردن این ترشی باید ابتدا انبه های سبز را پوست کنده و بعد از تمیز و خرد کردن آن ها را خشک کنید.
انبه های خرد شده را با مقداری کمی از نمک و انواع ادویه ها و سبزی های معطر مانند شنبلیله و رازیانه مخلوط نموده و با بعد به روغن معمولی آغشته می کنیم. در مرحلۀ بعد مواد آماده شده را در ظرفی ریخته و در یخچال قرار می دهیم. چند ساعت بعد ترشی انبه آمادۀ سرو است. این ترشی بنا بر هر منطقه ای که در آن درست می گردد می تواند مزه و سبکی نو داشته باشد. نکتۀ جالب در خصوص این ترشی نوع روغنی است که در آن استفاده می گردد. در بخش های جنوبی کشور هند این ترشی با روغن کنجد درست می گردد و در قسمت شمالی این کشور همین دستور ساخت وجود دارد اما با روغن خردل.
این گوناگونی شکل این ترشی است که آن را به شدت خاص و پرهوادار نموده است. این ترشی در هند با غذاهایی مانند برنج و گوشت های کبابی یا برۀ با استخوان سرو می گردد.
ترشی ایتالیایی جیاردینیرا
این ترشی ایتالیایی و معروف نامش را از کلمه باغ به زبان ایتالیایی وام گرفته است. این ترشی یک چاشنی بی نظیر ایتالیایی است که از ترکیب فلفل، هویج، گل کلم، پیاز و کدو درست شده است.
این ترشی به عنوان محلول اصلی از سرکه سفید یا قرمز بهره می برد. این ترشی ایتالیایی در کنار مواد گفته شده از گیاهان خوش عطر و بعلاوه از ادویه ها و سیر تازه هم بهره مند است. باید گفت این ترشی شکلی از هنرنمایی آشپز های ایتالیایی در سرو غذا به همراه چاشنی است. این چاشنی و ترشی ایتالیایی به جز در کشور ایتالیا در شیکاگو هم هواداران بسیار زیادی دارد اما شکل استفاده از این ترشی در دو کشور متفاوت از یکدیگر است. در شیکاگوی آمریکا این ترشی همراه با همبرگر و ساندویچ های گوشتی سرو می گردد در صورتی که در ایتالیا با غذاهای سنتی گوشتی و انواع سالادها سرو می گردد.
معرفی چند ترشی ایرانی
تا اینجای مقاله به معروف ترین شکل از ترشی ها در دنیا پرداختیم اما از این جا به بعد می خواهیم به تعدادی از معروف ترین ترشی های کشور خودمان بپردازم. اما با این تفاوت که ترشی هایی را در نظر گرفته ایم که محصول کشور خودمان ایران است اما در میان کشور های دیگر هم از معروفیت و محبوبیت زیادی برخوردار است. با ما تا خاتمه این مقاله همراه باشید.
ترشی کدو سبز
ترشی کدو سبز یک ترشی تابستانی و بسیار دوست داشتنی و پر هوادار است که در بیشتر فصل های سال مواد اولیۀ آن را می توان از فروشگاه ها تهیه کرد. برای درست کردن این ترشی ساده احتیاج به مواد خاصی نیست فقط کافی است کدو و سبزی های اصلی ترشی را داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کدو سبز
- کدو سبز حدود 700 الی 800 گرم
- دانۀ فلفل سیاه یک نیم قاشق مربا خوری
- تخم خردل یک نیم قاشق مربا خوری
- تخم شوید سه چهارم قاشق چای خوری
آب ترشی به وسیلۀ مواد ذیل درست می گردد
- آب 2 لیوان
- سرکۀ سفید و تقطیر شده 1 فنجان
- شکر یک چهارم لیوان
- نمک دریانی یا سنگ خرد شدۀ نمک 2 قاشق غذا خوری سر خالی
طرز تهیه ترشی کدو سبز
- اولین قدم برای درست کردن یک ترشی خوب و با کیفیت شستن کامل کدو و جدا کردن سر و ته آن است. بعد از جدا کردن دو قسمت گفته شده باید کدو را ورقه ای شکل برش داده و در ظرفی جدا قرار دهید.
- کدو های ورقه شده را داخل سه ظرف به شکل کاملاً مساوی تقسیم نموده و در هر کدام 2 شاخه از شوید را قرار می دهیم.
- آب ترشی را داخل قابلمه ریخته و روی گاز قرار می دهیم. باید صبر کنید تا آب به نقطۀ جوش برسد.
- آب ترشی آماده شده را بین 3 ظرفی که داریم تقسیم می کنیم. بعد از ریختن آب ترشی به داخل ظرف ها باید کدو سبز ها، سبزی ها و دیگر مواد تماماً در مایع ترشی قرار بگیرند. لازم به شرح است که شیشه تنها باید به اندازۀ یک بند انگشت در قسمت بالای فضایی خالی داشته باشد. بعد در هر سه شیشه را محکم بسته و به مدت 30 الی 40 دقیقه باید در فضای معمولی و به دور از آفتاب شیشه ها را قرار بدهیم تا کاملاً سرد شده با دمای محیط یکی شوند.
بعد از این مدت باید شیشه ها را داخل یخچال قرار داده و تا 24 ساعت به شیشه ها دست نزنید بعد از مدت گفته شده ترشی شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.
این ترشی در دستۀ ترشی های فوری و ساده واقع شده است. ترشی کدو سبز را می توانید به مدت 2 الی 3 هفته در یخچال نگه داشته و با کیفیت روز اول بهره ببرید.
ترشی کلم بنفش
ترش کلم بنفش یکی از معروف ترین ترشی های ایرانی است که در دیگر کشور ها هم هوادار بسیار دارد.
این ترشی از کلم بنفش به عنوان مادۀ اصلی بهره برده و در کنار بسیاری از غذاها می تواند چاشنی بسیار مناسبی باشد.
مواد اصلی ترشی کلم بنفش
این ترشی خوش طعم و مجذوب کننده از سرکۀ سیب برای آماده شدن بهره می برد. برای این که ترشی کلم بنفش زیبایی داشته باشیم کافی است کلم های بنفش را با کمترین ضخامت ممکن بریده و به شکلی نواری برش بزنیم. به هر مقداری که این کار را با ظرافت بیشتری انجام دهید به همان مقدار ظاهر ترشی شما هم در کنار طعم و عطر آن مجذوب کننده تر و بهتر دیده می گردد.
مواد لازم برای ترشی کلم بنفش
- کلم بنفش یک عدد کامل که به صورت گفته شده برش خورده باشد
- آب یک لیوان
- سرکه یک لیوان
- شکر ا قاشق غذا خوری
- سیر 4 حبه بهتر است له شده باشد
- برگ مو 2 عدد کامل
- نمک دریایی 1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه ترشی کلم بنفش
- اولین قدم برای درست کردن ترشی کلم بنفش جدا کردن مغز کلم از برگه های آن است. بعد از این کار باید کلم های خرد شده را داخل 2 شیشۀ جدا از هم قرار بدهید. باید در نظر داشته باشید که کلم ها به میزان ای برابر در دو شیشه قرار داشته باشند.
- در داخل ظرفی دیگر آب، سرک و شکر را مخلوط نموده و چند ثانیه ای آن ها هم بزنید بعد از مخلوط شدن مواد باید به آن ها برگ مو و نمک دریایی را اضافه کردن و در آخر سیر له شده را به این ترکیب اضافه کنید.
- بعد از آماده شدن مایعی که گفته شد باید آن را به صورت مساوی داخل دو شیشه ای که از قبل آماده نموده ایم ریخته و کلم ها را غرق در مایع آماده شده کنیم. باید کمی صبر کنید تا مایعی که فراهم کردیم خنک شده و با دمای اتاق یکی گردد. این کار ممکن است تا 3 ساعت طول بکشد.
- بعد از سرد شدن کامل مایع داخل شیشه ها باید درب آن ها را بسته و داخل یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت ترشی شما آماده است. این ترشی را می توانید تا دو هفته در یخچال خود نگه داشته و مانند روز اول از کیفیت و طعم آن لذت ببرید.
بخش خاتمهی
تمامی ترشی هایی که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم تنها بخشی بسیار کوچکی از انواع گوناگون این چاشنی دوست داشتنی است. در هر کشوری بنا بر قدمت و فرهنگ غذایی همان کشور انواع بسیار گوناگونی از ترشی ها وجود دارند که تعداد آن ها قابل شمارش نیست. ما در این مقاله سعی کردیم به چند نوع ترشی خیلی معروف در دنیا و کشور خودمان بپردازیم و این تنها بخش کوچکی از دنیای متنوع چاشنی هایی است که به نام ترشی می شناسیم.
اگر به طرز تهیه ترشی علاقه مند هستید:
طرز تهیه ترشی لیته
طرز تهیه زیتون پرورده
طرز تهیه ترشی مخلوط
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز
طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی
منبع: اسنپ فود