آیا بدن به صورت طبیعی کلسیم فراوری می نماید؟

به گزارش وبلاگ دلگرمی، بدن ما برای گردش خون، حرکت ماهیچه ها و ترشح هورمون ها به کلسیم نیازمند است. جالب است بدانید بدن به طور طبیعی کلسیم فراوری نمی کند و برای تامین کلسیم موردنیاز بدن خود، باید از منابع غذایی بهره ببرید.

آیا بدن به صورت طبیعی کلسیم فراوری می نماید؟

کلسیم، فراوان ترین ماده معدنی در بدن است. بدن ما برای ساخت و حفظ استخوان های قوی و انجام بسیاری از وظایف مهم به کلسیم احتیاج دارد. تقریباً تمام کلسیم بدن در استخوان ها و دندان ها ذخیره می گردد و باعث شکل گرفتن و سختی آن ها می گردد.

عضلات ما برای حرکت و اعصاب ما برای انتقال پیغام بین مغز و قسمت های مختلف بدن به کلسیم احتیاج دارند. کلسیم به رگ ها یاری می نماید تا خون را در سراسر بدن به جریان بیاندازند. بعلاوه، به ترشح هورمون هایی که بر بسیاری از عملکرد های بدن تأثیرگذارند هم یاری می نماید.

بدن ما برای گردش خون، حرکت ماهیچه ها و ترشح هورمون ها به کلسیم احتیاجمند است. جالب است بدانید بدن به طور طبیعی کلسیم فراوری نمی نماید و برای تامین کلسیم مورداحتیاج بدن خود، باید از منابع غذایی استفاده کنید.

در ادامه به معرفی این خوراکی ها می پردازیم:

محصولات لبنی (شیر، پنیر و ماست)

سبزیجات به رنگ سبز (کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی)

لوبیا سفید، لوبیا چیتی

ماهی ساردین، قزل آلا، میگو

بامیه، لوبیا سبز، نخودسبز

بادام، گردو، کنجد، دانه چیا

انجیر

آب پرتقال

کفیر

ویتامین D هم یکی دیگر از ویتامین های مهم برای سلامتی شماست؛ و جالب است بدانید که بدن شما برای جذب کلسیم، به این ویتامین احتیاج دارد. نکته جالب اینجاست که ویتامین D باعث جذب کلسیم از روده می گردد؛ و به این معناست که اگر به میزان کافی ویتامین D در بدن شما وجود نداشته باشد، نمی توانید از کلسیم موجود در موادغذایی استفاده کنید. ویتامین D در شیر، زرده تخم مرغ، قارچ و ماهی قزل آلا وجود دارد.

اما آفتاب برترین منبع این ویتامین است. پوست شما زمانی که در معرض نور مستقیم آفتاب قرار می گیرد، به طور طبیعی ویتامین D فراوری می نماید. اما اگر پزشک شما، برایتان مکمل ویتامین D تجویز نموده، طبق دوز توصیه شده به وسیله پزشک، آن را مصرف کنید.

چه مکمل های حاوی کلسیم در بازار وجود دارد؟

کلسیم در بسیاری از محصولات مولتی ویتامین-مینرال، در بعضی مکمل ها به تنهایی و در مکمل های حاوی کلسیم و سایر مواد مغذی مانند ویتامین D یافت می گردد.

دو شکل اصلی کلسیم در مکمل های خوراکی عبارتند از: کربنات کلسیم و سیترات کلسیم. کربنات کلسیم وقتی همراه با غذا مصرف گردد، جذب بهتری دارد. سیترات کلسیم هم با معده خالی و هم با معده پر به خوبی جذب می گردد. افرادی که سطح اسید معده پایینی دارند (این شرایط در افراد مسن شایع تر است)، سیترات کلسیم را راحت تر از کربنات کلسیم جذب می نمایند.

سایر اشکال کلسیم در مکمل ها و غذا های غنی شده عبارتند از: سولفات کلسیم، آسکوربات کلسیم، هیدروکسی آپاتیت میکروکریستالی کلسیم، گلوکونات کلسیم، لاکتات کلسیم و فسفات کلسیم.

زمانی که در هر نوبت 500 میلی گرم یا کمتر کلسیم مصرف کنیم، جذب کلسیم بهتر است. به عنوان مثال، اگر در حال حاضر به وسیله مصرف مکمل، 1000 میلی گرم در روز کلسیم دریافت می کنیم، بهتر است دوز کمتری را دو بار در روز مصرف کنیم تا به یکباره آن را مصرف نماییم.

مکمل های کلسیم ممکن است در بعضی افراد باعث ایجاد نفخ و یبوست شوند. اگر هر یک از این علائم را داشتیم، می توانیم کلسیم را در دوز های تقسیم شده در طی روز مصرف کنیم یا مکمل را همراه با وعده های غذایی استفاده کنیم یا شکل کلسیم مصرفی خود را تغییر دهیم.

آیا به اندازه کافی کلسیم دریافت می کنیم؟

بسیاری از مردم کلسیم را کمتر از میزان توصیه شده، از غذا و مکمل ها دریافت می نمایند، به ویژه:

بچه ها و نوجوانان 4 تا 18 سال

بزرگسالان 50 ساله و بالاتر

گروه های خاصی از مردم، بیشتر از سایرین در دریافت کلسیم کافی مشکل دارند، از جمله:

زنان در دوران یائسگی: بدن بعد از یائسگی کلسیم کمتری جذب و حفظ می نماید. با گذشت زمان، این موضوع می تواند باعث شنمایندگی استخوان ها گردد.

افرادی که شیر یا سایر محصولات لبنی مصرف نمی نمایند: محصولات لبنی، منابع غنی کلسیم هستند، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، مبتلایان به آلرژی به شیر و وگان ها (افرادی که هیچ محصول حیوانی مصرف نمی نمایند) باید کلسیم مورد احتیاج خود را از منابع دیگری دریافت نمایند.

برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، استفاده از محصولات لبنی بدون لاکتوز یا با لاکتوز کاهش یافته گزینه مناسبی است. کنسرو ماهی با استخوان، بعضی از سبزی ها مانند کلم پیچ و کلم بروکلی و جایگزین های شیر مانند نوشیدنی های سویا و بادام و مکمل های خوراکی حاوی کلسیم از دیگر منابع کلسیم هستند.

اگر به میزان کافی کلسیم مصرف نکنم، چه اتفاقی می افتد؟

دریافت مقادیر خیلی کم کلسیم می تواند باعث ایجاد چندین بیماری، از جمله موارد زیر گردد:

پوکی استخوان: که باعث ضعف و شنماینده شدن استخوان ها و بالا رفتن خطر زمین خوردن می گردد.

راشیتیسم: بیماری در بچه ها که باعث نرمی و ضعف استخوان ها می گردد.

استئومالاسی: که باعث نرمی استخوان در بچه ها و بزرگسالان می گردد.

علائم کمبود شدید کلسیم

گزگز و خواب رفتن انگشت ها

تشنج

ضربان غیر طبیعی قلب که در صورت عدم انجام اقدامات لازم گاهی می تواند به مرگ منجر گردد.

البته این علائم فقط در افرادی با کمبود جدی کلسیم و دارای بیماری های زمینه ای اتفاق می افتد.

منبع: تابناک

منبع: فرادید

به "آیا بدن به صورت طبیعی کلسیم فراوری می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بدن به صورت طبیعی کلسیم فراوری می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید