طرز تهیه دمپخت شیرازی؛ غذای لذیذ و محلی استان فارس

به گزارش وبلاگ دلگرمی، با طرز تهیه دمپخت شیرازی، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ استان فارس آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، روزی مملو از طعم های خوشمزه برای خود رقم بزنید.

طرز تهیه دمپخت شیرازی؛ غذای لذیذ و محلی استان فارس

دلتان یک غذای نو و راحت می خواهد؟ می خواهید برای ناهار یا شام، یک غذای سریع و خوشمزه بپزید و نمی دانید چه چیزی درست کنید؟ نگران نباشید و به آشپزخانه بروید تا یکی از غذاهای خوش خوراک و منحصربه فرد محلی ایران را درست کنید. وبلاگ دلگرمی امروز قصد دارد طرز تهیه یکی از لذیذترین غذاهای شیرازی به نام دمپخت شیرازی را در اختیار شما قرار دهد تا با درست کردن آن در آشپزخانه، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و زیبای شیراز، شهر بهار نارنج برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید.

دمپخت، غذایی شبیه به استانبولی است که در هر گوشه ای از ایران به شکل های مختلف طبخ می شود. پایه اصلی این غذا برنج، پیاز و انواع سبزیجات و البته گاهی گوشت است. دمپخت شیرازی، یکی از غذاهای محلی استان فارس است که با انواع گوشت (مرغ، گوسفند یا گوساله)، برنج، پیاز، سیر، کلم برگ یا کلم قمری، هویج، عدس، سبزیجات، لوبیا، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درست می شود. این غذای لذیذ در دیگر شهرهای ایران نیز از محبوبیت بسکمک برخوردار است و شما می توانید از آن، به عنوان یک غذای ساده و خوشمزه برای سرو در خانه و حتی مهمانی های مجلسی خود استفاده کنید.

نسخه گیاهی دمپخت شیرازی بدون گوشت طبخ می شود و غذایی سرشارازویتامینوموادمعدنی است که به جلوگیری از انواع بیماری ها کمک می کند. پس اگر در خانه، کودک یا فرد مسن دارید، حتما این غذای سالم و مقوی را طبخ کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • مواد لازم
  • طرز تهیه
  • نکات مهم برای طبخ دمپخت شیرازی
  • فواید دمپخت شیرازی
  • سفر به شیراز با طعم دمپخت شیرازی

مواد لازم

برای 5 تا 6 نفر

  • 4 تا 5 پیمانه برنج
  • 300 تا 400 گرم گوشت گوسفند یا گوساله قیمه ای خردشده
  • 1 عدد پیاز درشت پوست کنده و خلالی خردشده
  • 3 تا 4 حبه سیر پوست کنده و خردشده
  • 1 عدد کلم برگ کوچک یا 2 عدد کلم قمری میانه
  • 3 عدد هویج میانه
  • 1 پیمانه عدس
  • سبزی تازه پاک شده و خردشده (شوید، ریحان، ترخون و جعفری) به مقدار دلخواه
  • نصف پیمانه لوبیا چشم بلبلی (اختکمک)
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه به مقدار لازم
  • ترشی و سالاد شیرازی برای سرو

طرز تهیه

1. برنج را با مقداری آب ولرم و نمک به مدت چند ساعت خیس کنید.

2. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را در آن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم شوند.

3. پس از نرم شدن پیازها، تکه های گوشت را به همراه زردچوبه در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید و گوشت، تغییر رنگ دهد.

4. سیرها را در قابلمه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس هویج ها را به بقیه مواد اضافه کنید و تفت دهید.

5. عدس و لوبیای از قبل خیس شده را آبکش کنید و سپس به همراه 2 لیوان آب، نمک، فلفل سیاه و ادویه در قابلمه بریزید. اجازه دهید تا گوشت، عدس و لوبیا روی شعله ملایم گاز پخته شوند.

6. کلم برگ را به همراه سبزیجات تازه خردشده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه دیگر بجوشانید.

7. گوشت ها را از قابلمه دربیاورید، زیرا ممکن است در حین ریختن برنج به ته دیگ بروند و بسوزند.

8. برنج را در قابلمه بریزید. مقداری آب و نمک برای پخت دمپخت به برنج اضافه کنید. توجه کنید که آب برنج باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد قابلمه باشد. شعله گاز را میانه کنید و اجازه دهید تا آب برنج به خورد آن برود.

9. پس از تمام شدن آب برنج، گوشت ها را دوباره در قابلمه بریزید و روی برنج بچینید، دمکنی بگذارید و شعله گاز را کم کنید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.

10. دمپخت شیرازی شما آماده است. قبل از سرو، روی برنج روغن داغ بریزید و همراه با سالاد شیرازی و ترشی به سر میز بیاورید.

نکات مهم برای طبخ دمپخت شیرازی

  • شما می توانید لوبیا چشم بلبلی را از طرز تهیه دمپخت شیرازی حذف کنید.
  • حبوبات را حتما از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
  • اگر از کلم قمری استفاده می کنید، باید آن را در مراحل اول پخت به همراه عدس و لوبیا به گوشت اضافه کنید.
  • اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، آن را به همراه برنج به بقیه مواد اضافه کنید.
  • برخی افراد فکر می کنند که باید سبزی ها را قبل از پخت دمپخت شیرازی، به صورت جداگانه بپزند؛ اما نیازی به این کار نیست و سبزی ها به راحتی در حین طبخ، نرم و آب پز می شوند.
  • توجه داشته باشید که باید مقدار آبی که در برنج می ریزید، مقدار باشد، زیرا آب کم موجب خشک شدن برنج و آب زیاد باعث شل شدن برنج می شود.
  • شما می توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز در طبخ این غذا استفاده کنید.
  • در برخی از دستور پخت ها، گوشت و لوبیا را حذف می کنند و به جای کلم برگ یا قمری، کلم پیچ می ریزند. برای طبخ این نسخه دمپخت شیرازی، باید در ابتدا عدس را به صورت جداگانه بپزید. سپس کلم پیچ خردشده، پیاز، هویج و سبزی خردشده را تفت دهید. در ادامه، برنج، عدس، نمک و آب را به این مخلوط بیفزایید و روی شعله ملایم گاز، دمپخت را بپزید. دم کشیدن برنج، حدود 90 دقیقه زمان می برد.
  • شما می توانید برای افزودن عطر و رنگ بهتر به دمپخت شیرازی، به این غذا زعفران دم کرده اضافه کنید.

فواید دمپخت شیرازی

دمپختک شیرازی، منبع غنی انواع ویتامین های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین های B مانند B1، B2، B3، B6، B9، B12 ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا3 است. از مهمترین خواص این غذای مقوی و لذیذ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام استخوان ها و دندان ها، جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در دوران پیری
  • بهبود عملکرد سیستم عصبی
  • افزایش شادی و نشاط، رفع کردن استرس، افسردگی و اضطراب
  • تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله در برابر بیماری های مختلف به ویژه انواع سرطان ها
  • بهبود آرتروز
  • رفع کم خونی
  • کمک به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن
  • کمک به شادابی و طراوت پوست و مو
  • مناسب برای افراد لاغری که قصد دارند چاق شوند

سفر به شیراز با طعم دمپخت شیرازی

شهر شیراز، یکی از زیباترین مقاصد گردشگری در ایران است که با جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی فراوان و البته غذاهایی لذیذ و متفاوت، هر سال هزاران گردشگر را به سمت خود می کشاند. در سفر به شهر بی نظیر شیراز، حتما سری به محله های قدیمی آن بزنید و در یکی از رستوران های دنج آن، خود را به خوردن انواع غذاهای محلی استان فارس، به خصوص دمپخت شیرازی کنید.

دمپخت شیرازی با عطر و بویی ولع آور و ظاهری دلربا در کنار سالاد شیرازی و انواع ترشی در همان لحظه اول، شما را به خود علاقه مند خواهد کرد. پس درنگ نکنید و به آشپزخانه بروید تا این غذای خوشمزه و بسیار مفید را برای خود و عزیزانتان طبخ کنید.

آیا پیروز به طبخ دمپخت شیرازی از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شده اید؟ اگر این دستور پخت را دوست داشتید، حتما زیر همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان وبلاگ دلگرمی بنویسید. فراموش نکنید که از غذای لذیذ و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ دلگرمی در اینستاگرام ([email protected])، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / سیری در ایران / barenj.ir / cookpad.com

به "طرز تهیه دمپخت شیرازی؛ غذای لذیذ و محلی استان فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپخت شیرازی؛ غذای لذیذ و محلی استان فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید